Kluven.

På ett sätt vill jag jättegärna åka hem i helgen och träffa alal där och mysa. Men på ett annat sätt vill jag vara kvar här i helgen. Och jag behöver verkligen läsa. Usch vad jag är kluven, det är inte alls kul. Det känns lite smått som att jag sviker de där hemma genom att inte komma hem men det är verkligen inte som jag inte vill träffa alla där, det är bara det att deet känns verkligen som att jag bor här nu och det känns konstigt att lämna stället här. Jag bor i Odense nu och åker jag till Malmö i helgen så kommer det vara för att hälsa på i Malmö, inte riktigt åka hem. Och det tycker jag är konstigt men skönt att jag redan känner. För det betyder att jag har kommit på plats här. Men jag vet ändå inte. Ska nog ta och riga mamma så att hon kan hjälpa mig att bestämma mig. För helt vuxen är jag inte utan mamma får fortfarande gärna ta lite beslut åt mig. Det kommer jag nog aldrig växa ifrån.

Ledig men läser.

Idag har jag varit helt ledig. Skönt. Så jag har fått en del läst och jag har tvättat också. Känner mig helt vuxen när jag sköter tvätten själv. Lite läskigt vuxen. Men ikväll ska det festas på tiokronorsbaren i stan. Eller ja, torsdagar är det tiokronorsbar och det passar perfekt idag för jag är ledig imorgon med.

Nu ska jag kolla efter ett till tvättställ att hänga upp andra maskinen på.

Sur, ledsen och ensam.

Jag är på så sjukt dåligt humör nu. Har svängt som tusan i humör hela dagen men nu är det verkligen i botten. Jag är irriterad, känner mig korkad som tusan, känner mig tjock, ful och dryg, känner mig jobbig och inte alls omtyckt och känner för att gråta. Jag har verkligen ingen bra dag och jag ve tinte alls vad jag vill. Hade velat ha någon här som kunde krama om mig och säga att allt blir bra. Att jag inte alls är dum utan att jag kommer fatta allt skit vi läser om. Någon som pussar mig på pannan och får mig att känna mig lugn och trygg. Och omtyckt. Jag vill inte sitta på mitt überstökiga rum och tråna efter något jag inte ens vet om jag vill ha. Jag vill vara lycklig som jag brukar vara och trivas. Men alla får väl svackor ibland. JAg tycker inte alls om mina bara och tycker att de borde försvinna lika snabbt som de kommer.

BLÄ!!!!

I'd rather dance than talk with you.


Jag ska läsa istället för att blogga idag. Elelr nu iaf. Kanske blir det bloggar senare men tills dess borde ni lyssna på denna för den är så sjukt härlig.

Läs, läs, läs.

Borde verkligen läsa nu. Borde verkligen försöka hänga med i vad det står i boken så att jag faktiskt kan försöka förstå sakerna. Men jag kan inte. Tänker för mycket på helt andra saker när jag ska läsa. Är helt ofokuserade och har ingen lust att sitta och läsa. Men ska jag vara helt ärlig vet jag inte riktigt vad jag vill eller tycker med mycket nu. Det var en konstig kommentar igår efter helgen, och allt vad den innebar, som gjorde mig förvirrad. Sen späddes det på av ännu en mer förvirrade sak och sen fick vi mig. En förvirrad tjej som inte kan koncentrera mig alls. Inte bra, inte bra. Tror att jag behöver sova i tid idag också för det blev det inte igår trots att jag verkligen behövde det. Och idag ahr jag haft ont i verkligen hela kroppen. Tror inte att jag har haft såhär utspridd träningsvärk någonsin innan. Eller kanske på gympan i högstadiet när man körde cirkelträning men det var lääänge sen. Men nä, nu ska jag ändå försöka läsa lite. Får se hur det går. Hej!

Trött och öm i hela kroppen.

Har kommit hem från rusturen nu. Är trött som tusan för det har varit fullspäckat program hela tiden och bara någon timmes sömn på hela helgen. Har haft väldigt väldigt kul och jag är supernöjd. Har träningsvärk i hela kroppen av att ha dansat en massa, massa och har haft teambuilding med olika lekar. Tutorerna hade gjort ett grymt jobb med att organisera en rustur för 150 pers och stället vi var på var toppen. Ja, jag är som sagt superdupernöjd och skriver kanske mer om det sen men nu ska jag sova en stund innan mina norrmän kommer hit på kladdkaka och Beck.

Party weekend.

Sista inlägget innan söndag. Om en timme åker jag till skolan för föresläsning och sen är det fullt ös medvetslös resten av helgen skulle jag tro. Ska iväg på det så omtalade (iaf i min blogg) lägret som jag ser sjukt mycket fram emot. Det ska bli kul och jag kommer nog sova gott på söndag. Det ska bli lekar, trams, pyjamasparty, maskerad och party all night long. Kanske får vi sova lite också men det tvivlar jag lite smått på. Jag är pepp som tusan iaf.

...Och jag borde ha läst lite igår. Ooops...

I'm a sucker...

...I really am.

Jag är så löjligt och fjantig. Vet inte vad jag vill och jag vet inte vad jag kan få. Vill veta klart, men ändå inte för hur spännande är det? Hade gärna velat veta klart om mig iaf. Fast tänker jag efter så vet jag nog redan svaret. För feg för att vilja erkänna det för mig själv bara. För vad kan det betyda? Det kan sätta mina planer helt ur spel. Planer som jag inte egentligen vet varför jag har gjort upp men som jag faktiskt hade tänkt hålla ett tag. Men ja, regler är till för att brytas så då är väl planer till för att inte följas. Kanske blir det nåt eller kanske inte. Jag får väl helt enkelt vänta och se vad som händer.

Men imorgon ska det festas!!!

Om en timme.

Om en timme kommer mamma och Lollo hit. Yeah! Ska gå upp till stationen och möta dem, så kan jag visa dem genom mitt Odense på vägen till lägenheten också. Oh, vad det ska bli kul. Det känns verkligen som att det är mitt Odense jag ska visa. Min stad. Så nu ska jag göra mig iordning för att kunna möta dem, läsa får jag väl göra ikväll.

En forelskelse gir ingen garanti.

Jahapp, så var jag här igen. Huvudet fullt av tankar på allt möjligt när jag borde sitta och läsa. Förväntningar som tusan inför helgen när jag ska iväg på rusturen. Funderingar kring hur vissa saker ska bli. Speciellt en. Och jag vet itne ens hur jag vill att det ska bli. Nä, jag är så lost just nu. Ska snacka tjejsnack med mamma och Lollo imorgon tror jag. De kommer ändå dra det ur mig annars så då är det lika bra att säga det direkt. Och faktiskt så är de sjukt grymma på att ge råd. Jag ser så sjukt mycket framåt att de ska komma. Räknar nästan ner timmarna till att de kommer. Känns lite smålöjligt men jag saknar dem och det ska bli så mysigt att gå runt med dem på stan, i Min stad, och visa dem var ställena vi brukar gå till ligger och berätta om allt som händer här och att gå runt och titta i affärer. Har bara varit inne i en enda affär här förutom mataffär och expert och där var jag i kanske tio minuter. Så jag har ingen koll alls på vad som finns att shoppa här så det ska bli msyigt att kolla det. Inte för att man som student har mycket pengar att shoppa för men titta kan man ju alltid göra.

Nu fick M mig till att börja lyssna på Disneylåtar så nu är jag fast i det för kvällen tror jag. Det blir nog itne så mycket mer läst om jag känner mig själv rätt.

Det förändrar ju inget.

Jag är typiskt en sån som inte tänker förräns jag redan har gjort något. Tänker efter och inte före. Och det slår aldrig fel. Tänker alldeles för mycket när jag tänker sen också. Jag är en klantig och lite otrevlig människa. Känns inte superbra. Kanske borde jag verkligen ta tag i att försöka ändra på det. Kanske

Paus.

Nä, nu ska jag faktiskt ta en riktigt paus från mitt pluggande. Har varit sjukt duktig och fått läst en massa sidor i "Essential Cell Biology" och det är inte direkt lätt genomfört för det är såååå tråkigt vissa av grejerna. Som tur är är kapitlet jag läser just nu rätt intressant och jag kan redan lite om det så nu hänger jag faktiskt med. Men de andra har jag mest bara läst för att ha läst det. Har inte förstått mycket av vad det stod. Men nu känner jag att koncentrationen helt flyktar. Inte för att jag är sömnig eller så, jag hade lätt kunnat läsa en timme till (fattar inte vad jag har gjort för att inte vara trött nu) utan mer för att jag ahr läst alldeles för mycket sen jag kom hem från skolan. Nästan allt jag har gjort är att ha läst. Och det är jag väldigt stolt över faktiskt. Tänk att jag faktiskt verkar vara ifatt allt nu. Eller haha, nä inte ifatt, för alla andra verkar ha förstått allt skit om aminosyror och det där tramset och det har jag verkligen inte men jag börjar iaf komma ifatt lite grann med läsningen. Så jag är nöjd med dagens läsning. Synd att jag missade att åka skridskor men när jag väl kom in i ett flow var jag tvungen att stanna i det. Det är inte allt för ofta jag kommer in i såna här flown.

Men nä, jag ska nog ta och göra lite mat snart. Är hungrig och börjar bli riktigt sugen på min kyckling som ligger i frysen och väntar på mig. Med den goda såsen till. Och morötter och ris. Det kan inte bli fel. Mmmm, mumma!

Allt kommer tillbaka.

Idag är jag inte mig själv. Eller kanske är jag det, kanske är detta mer jag än jag annars är. Inte vet jag men jag är iaf inte som jag brukar vara. Jag är helt i upplösningstillstånd hela tiden. Har hur nära som helst till tårarna och har redan gråtit mer idag än jag har gjort den senaste tiden. Brukar inte gråta nu för tiden men idag brast det. Idag blev det för mycket för att jag skulle kunna hänga med. Jag fick reda på en sak idag som jag inte hade en blekaste aning om. Min gamla mattelärare har gått bort i helgen. I cancer. När jag fick reda på det började jag skaka. På allvar skaka. Trodde inte att jag kunde göra det av någon sådan anledning men tydligen kunde jag. Ringde mamma och bröt ihop mitt i skolan. Sen dess ha rjag varit helt väck. Ska iväg om några timmar och träffa mina vänner härifrån men jag vet inte hur jag kommer funka där. Det är alldeles för mycket tankar som snurrar runt just nu. Alldeles för många minnen som väcks nu igen. Alldeles för mycket som påminner mig om det där för tre år sedan. Jag funkar inte när jag tänker på det! Jag funkar helt enkelt inte! Jag känner mig så galet hjälplös. Och otroligt maktlös. Jag känner mig svag och ensam. Vill hem och vara med de som känner mig på riktigt. Vill vara med folk som förstår mig. Som vet varför jag blir som jag blir. Jag vill avra med folk som jag älskar och som älskar mig. Jag vill hem! Är så sjukt glad över att mamma och Lollo kommer på torsdag. Jag behöver dem nu. Jag behöver dem iof alltid men just nu behöver jag dem extra mycket.

Jag orkar inte skriva mer just nu. Gör det kanske senare...

Det var så himla fin.


Oops.

Insåg idag att jag har en massa att løsa till måndag nästa vecka. Normalt rä det soft, kan läsa in det på söndag men i helgen ska jag ju på Rustur (nollningsläger) så det lär itne bli något läst alls. Det ska inte bli något läst alls förrän max söndagkväll när jag har kommit hem igen. Och lycka till att orka läsa då. Så jag får ta tag i det och läsa mycket i veckan istället. Tisdag och onsdag får bli pluggdagar. Torsdag förmiddag också men sen ska jag ta det lugnt resten av veckan. Oh vad jag ser fram emot torsdag och sen helgen!

Nu är jag jättevarm om kinderna så det känns som att de brinner upp inifrån. skulle nog itne ha vridit upp värmen på elementet innan.

Bajs.

Måste gå ner och snacka på Jensens här i stan om jobb. Skulle ha gjort det för länge sen men tiden har gått jättefort och jag har antingen inte tänkt på det elelr så har det varit helt fel tidpunkt på dygnet. Men nja, mest är det nog att jag har varit för feg för att gå dit. Jag hatar ju sånt när jag inte vet vad jag ska säga. Hade jag vetat att de visste precis vem jag var när jag kom ner dit så hade det varit en annan sak men nu vet de inte det och de kommer reagera på att jag inte kan prata danska tror jag. Men det är värt ett försök. Vad har jag att förlora? Ska försöka gå ner dit idag eller imorgon och kolla om hon jag ska snacka med är inne. hoppas bara att jag förstår vad de säger för annars känns det lite kört. Usch, jag är för feg för mitt eget bästa. Ja, det är nog det som är grejen, jag är inte blyg utan jag är feg. Men herregud, jag har flyttat till ett nytt land där jag typ inte kände någon, då ska jag väl kunna gå ner tillen restaurang och fråga om de vill ha mig som servitris där? Jag vågar inte komma och hälas på på gamla jobb i Malmö innan jag har gjort det heller så det är lika bra att ta tag i det. Bara jag inte har väntat för länge nu...

Ah, jag måste sluta vara så feg!

Gal av lengsel.

Okej, nu fick jag sjuk hemlängtan. Inte en bra låt att lyssna på såhär på kvällen när jag sitter ensam vid datorn igen och inte har träffat någon hemifrån på nästan tre veckor. Jag längtar så otroligt mycket till när mamma och Lollo kommer på torsdag. Det ska bli så kul att träffa dem. Shit, det var verkligen inte nådigt vad jag fick hemlängtan. Undrar hur går är emd alla där hemma. Hur mycket jag missar. Bl.a. undrar jag hur det går med lilla N. Hur mcket hon växer. För hon växer nog väldigt fort nu. Jag undrar hur mycket det märks att jag är iväg. Pappa hade visst lagat mat hemma idag. Han ska tydligen göra det varje söndag i fortsättningen sa mamma. Det är förvånande. Vad händer när jag åker iväg?! Haha. Nä, jag ska försöka att komma hem och hälsa på snart. Eller ja, det lär ju inte bli på några veckor. Iaf inte förrän absolut tidigast helgen efter denna som kommer. För helgen som kommer ska jag iväg på nollningsläger. Det ska bli kul, kul, kul! Men sen bär det kanske av hemåt. Om vi inte skulle ta en tur ner till Tyskland då. Det är möjligt att vi är ett gäng som kör dit då nämligen. Och det hade också varit kul. Det händer alldeles för mycket här för att jag ska kunna prioritera! Men det kommer väl snart. Förhoppningsvis.

Nä, nu borde jag verkligen sova. Börjar inte förrän tolv imorgon men behöver gå upp och plugga i tid ändå. Måste satsa mer på plugget här nu. Måste ju faktiskt lära mig alla förbannade aminosyror och annat tråkigt till examen för annars får jag kanske inte fortsätta här. Eller iaf inte om jag kuggar på examen några gånger. Äh, jag är trött så jag orkar itne ens förklara vad jag menar. Men det är inte så väldigt allvarigt som det låter. Tror att det är tre gånger man kan kugga en examen innan man åker ut. Och det ska jag förhoppningsvis inte göra. Det hoppas jag verkligen att jag inte gör.

Bedtime.

Alla hjärtans dag.

Igår var det alla hjärtans dag som nog de flesta vet. Jag var kvar i Odense och längtade faktiskt en del hem. Men jag hade ändå en väldigt bra dag. Eftersom att nästan alla vi umgås mycket med här åkte hem åt olika håll bestämde jag och I att vi skulle ha date. Vi möttes redan halv tre och gick på stan en liten stund, tog en liten fika och stack sedan hem till honom där vi lagade lasagne och drack gott rödvin till det (gud vad det låter vuxet haha). Efter middagen med levande ljus till (romantiskt i allra högsta grad) kollade vi på The Notebook som jag tyckte var ett måste för honom att se. Och han gillade den faktiskt! Sen visade han mig norsk humor och jag visade honom Hipp Hipp (var ju tvungen att visa riktig skånsk humor) och snackade en massa. Det blev en väldigt oskyldig men väldigt mysig 11-timmarsdate och jag hade väldigt trevligt.

Idag ska jag få lite pluggat och kanske gå ut och gå en stund, fast just nu snöar det så jag väntar nog lite, och sen blir det nog Beck ikväll och kanske kladdkaka till det. Det borde bli en tradition med Beck och kladdkaka varje söndag.

Nä, jag ska nog få lite tvättat också faktiskt.

Och på torsdag kommer mamma och Lollo hit och jag längtar som tusan till det!

Ett litet smakprov.

Haha det blev en konstig mening här:
"haha absolut :P:P (fast denne gangen var det sånt man bara skulle hälle i vatten och jäst och sätta in i ugnen så det var ikke kempe ambitiöst)"
Svenska, danska, norska eller kanske Josseska?

Check it out now.

Har än inte gått och lagt mig. Har klarat mig förvånansvärt bra på bara någon timmes sömn men det känns att jag är ur balans. Har verkligen tagit det lugnt ikväll och jag har tom fått pratat en massa med de där hemma. Det var kul för jag saknar hemma rätt mycket. Idag har jag definitivt gjort det. Men mamma och Lollo kommer och hälsar på mig på torsdag och det längtar jag jättemycket till. Ska bli superkul!

Imorgon är det alla hjärtans dag och eftersom nästan alla här har åkt hem åt alla olika håll så ska jag och I ha date och jag ska tvinga honom att kolla på The Notebook. Fast jag behöver inte ens tvinga honom nu för idag sa han tom att han vill se den. Haha, jag och M har snackat väldigt mycket om den de senaste dagarna och förklarat vilken underbar film den är så nu hoppas jag att han inte blir besviken imorgon. Ah, jag kommer iaf vara glad över att få se den.

Ja, det är det jag har planerat imorgon. Eller det, att sova ut och att gå en liten stund i stan.

Och nu ska jag gå och poppa popcorn. Mmm, mumma!!


Tömmermann.

Usch, idag känner jag mig inte tipp topp. Det var norskt pub-crawl igår och det blev alldeles för sent. Föreläsningen idag var pisstråkig och ingen var koncentrerad på förläsaren. Men kunde inte höra honom heller för han ville inte använda mikrofonen (eller en mygga heter det nog egentligen). Nu har jag iaf ätit pannkakor som M hade gjort medan jag hade grupparbete i skolan. Det gillar vi starkt! Så nu har jag fått i mig lite mat och därför bär det av till Medicinstuderandernas (oj, det där blev inte ett riktigt ord tror jag) egna lilla bar för att vara lite social. Som att det inte räckte igår... Men nä, det ska bli en lugn kväll och imorgon blir nog också en ganska lugn kväll. Hoppas verkligen att helgen blir som jag har tänkt mig.

Nä, det får bära av till baren en liten runda nu och sen ska jag hem och sova. Usch, vad gör man inte för att vara lite social?...

Skandinaviska.

Okej, måste bara säga det att jag knappt vet vilket spåk jag skriver på stundtals. Mina anteckningar från förläsningarna är en blandning mellan svenska, danska och engelska. När jag pratar med folk blir det en blandning av svenska, danska, norska och engelska ord och när jag skriver till kompisar härifrån nu blir det danska, svenska och norska i en enkel kompott. Vadå förvirrande. Men samtidigt väldigt kul. Och tänk så bra jag kommmer ha lärt mig noska, danska och engelska om sex år!

I haven't wanted to do anything for a long time.

Haha ja, då var nästan hela resten veckan planerad. But this is the way I like it. Det blir nog en väldigt bra vecka. Förhoppningsvis en väldigt, väldigt bra vecka.

Sov efter skolan idag. Sov middag. Jag. I tre timmar! Vaknade åtta igen och rfick tvinga mig själv upp ur sängen för att kunna sova inatt. Sen har jag pluggat i nästan tre timmar efter det. Flitigt tycker jag. Fast sådär mycket fick jag nog egentligen itne gjort. Men lite iaf. Och tuppluren var välbehövd kan jag säga. Satt och somnade till på ett möte idag för jag var så sjukt trött. Det har blviit för många sena kvällar den sista tiden. Och tidiga mornar. Och det är ingen bra kombination. Sömnmässigt. Men kul och mysigt är det. Och mina och Ms pojkar här är asgrymma på att laga mat. Verklgien riktigt duktiga. Så jag tror att vi har hittat rätt kompisar här. Igår blev det snabbt bestämt i skolan att vi skulle äta ihop på kvällen så när jag och M kom dit stod tre av dem i köket och lagade superdupergod gulasch med hemmalagad potatismos och jättegod sallad. Det gillar vi verkligen. Så nu har vi bestämt att vi alla ska mötas åtmindstånde en gång i veckan och äta ihop. Det är så mycket roligare att äta tillsammans allihop. Och igår intruducerade jag och M kladdkaka för danskarna. Inte tillräckligt kladdig men de gillade den ändå. Och den var faktiskt god, inte som i söndags men den är faktiskt svår att slå.

The water is healthy.

Vad händer med mig? Sluta. Ta det lugnt. Låt det få ta sin tid. Mycket tid om det så behövs. Och se vad som händer sen. Eventuellt. Sluta ha så bråttom med allt. Ha tålamod.

Härligaste låten på länge.


Bara lyssna...

If you'll be straight with me, I'll be straighter with you.

Det känns som att något börjar hända med mig och jag vet inte om jag egentligen gillar det eller inte. Det funkar liksom inte riktigt nu känns det som. Fast är det kanske en fix idé jag har fått bara? Kanske funkar det mer än perfekt. Men...

...Ah, snack om sånt som ingen mer än jag fattar. Men jag behöver skriva av mig lite. Bara lite dock. REsten kan vi ta en annan dag, om ett bra tag.

Hej...

You keep me looking forward to another day.

Det blev ingen simning idag. Simhallen stängde tre och min lektion slutade två så det var inte lönt. Men imorgon ska jag och mina norrmän dit istället. Haha får se hur mycket som blir simmat och hur mycket som blir trams men kul blir det nog iaf. Jag ahr tänkt på det en massa idag, hur helt sjukt bra jag trivs här. Efter 1½ vecka känner jag mig oerhört hemma här och trivs som handen i handsken. Jag hade inte kunnat ha en bättre start här och fortsätter det på detta sättet så vill jag nog aldrig sluta här. Hela veckan är fullbokad känns det som men det är på ett bra sätt för det är roliga grejer som händer. Väldigt roliga! Tar det efterhand som de kommer för annars tar det för lång tid. Men jag trodde att jag skulle ha mycket mer hemlängtan än jag har, det trodde nog alla haha, men även om jag vill åka hem snart och hälsa på alla hemma så vill jag inte åka härifrån för här händer hela tiden så roliga grejer. Det är verkligen något som händer här hela tiden. Och jag älskar det!

Nä nu ska jag plugga lite cellbiologi. Kul...

Kladdkaka, norrmän och Beck.

Det blev ändå lite bakiskväll idag. Jag, M och våra underbara norrmän åt kladdkaka och kollade på Beck hos oss. Det var väldigt, väldigt mysigt och nu har jag äntligen sett en Beckfilm. Det var väl på tiden.

Ja, jag läste föresten en hel del innan. Läste 30 sidor på engelska om atom- och molekylbindningar. Hade tio sidor kvar av kapitlet som vi ska ha läst till imorgon när jag tog en liten paus och snackade med M. Då insåg jag att jag hade läst fel kapitel. Smidigt! Så nu har jag inte alls hunnit läsa allt till imorgon men det får väl gå ändå. Det är nog ändå inte så viktigt att ha gjort det tills dess. Viktigare till examen.

Imorgon är det bara kort skoldag och sen ska jag nog simma lite i skolans simhall. Efter helgens kaloriintyg behövs det lite motion. Eller mycket...

Men nu är klockan mycket och jag skulle egentligen bara kolla schemat.

Hörs imorgon.

Vorspiel.

En alldeles för sen kväll igår för att jag ska funka riktigt idag. Men kul hade jag. Som tusan! Och efterhand som kvällen gick pratade jag mer och mer danska. Vet inte om den var bra men förstådd blev jag nästan hela tiden. Ja, det var en riktig toppenkväll igår med bra förfest (vorspiel = förfest på norska hahahahaha) på ett kollegie med riktig god tacos att äta. Efter att ha förfestat där mycket längre än tänkt drog det iväg till LA tequila bar där det var fullt ös hela natten med äckliga tequilashots och mycket dans och snack. Jag hade så himla roligt och det känns verkligen inte som att jag bara har varit här i 1½ vecka. Det är kul att tänka på att torsdagen förra veckan när vi också var på  LAbar var jag blyg och osäker och vågade inte prata med så många och igår när jag kom in där så gick jag fram och kramade om folk och snackade och dansade som tusan. Det är så himla härligt att det blir såhär. Fast jag hade väldigt kul förra torsdagen med!

Nä nu ska jag plugga lite för det har jag inte alls gjort de senaste dagarna och det behövs väl också göras lite...

...tyvärr.

Middag och jazz.

Efter heldagen i skolan igår var jag rätt trött och stack hem och lagade mat för en och åt sedan popcorn. Gott men tråkigt och ensamt. Sådana stunder saknar jag hemma där det alltid är folk runt en och alltid någon att prata med. Men efter en liten stund fick jag sms om att det var middag hos en i klassen och jag fick bittert ångra att jag redan ätit. Men lite smakprov blev det ändå och gott var det minsann. Middag med god mat och vin och efter några timmars prat bar det av till en jazzbar och ännu mer snack. Mysigt som tusan var det och en perfekt början på helgen. Nu följer två dagar av festande (haha visste ni föresten att norrmän kallar förfest för förspel? det blev ett gott skratt igår när vi började prata om var vi skulle vara innan utgången på lördag och en av norrmännen frågade var vi kunde ha förspel). Innan det är det två timmars föreläsning om celler av en föreläsare som faktiskt pratar så att vi svenskar förstår nästan allt och sedan är det lite grupparbete. Men vid tre idag är jag förhoppningsvis på väg hem. Och sen bär det av till netto för att handla!

Nu måste jag snart sticka och jag sitter fortfarande i morgonrocken så: Vi hörs senare!

Lång dag i skolan.

Idag kommer det bli en lång dag i skolan. Börjar tio med två timmars föreläsningar om cellen sånt, sen är det en stunds grupparbete ovh sen kommer det jag ser fram emot idag: Tre timmars första hjälpen-undervisning. Det är sånt jag vill göra mycket här, praktiska övningar så man känner sig som en läkare (eller som en läkare-to-be iaf).

Men nu måste jag läsa mer om grejerna jag inte hann läsa igår...

Goodnight dear brother.

Sorry for calling this late. But it suddenly hit me that I miss you so much and you’re too far away from me. I never told you how much I love you and everybody need a brother like you.

So goodnight dear brother, goodnight sweet brother and thank you brother for helping me out, goodnight.

Ibland, när man minst anar det, blir man påmind om saknaden mer än annars. Förut kunde jag knappt höra ordet cancer utan att känna mig helt sönder inuti. Nu skriver jag ett arbete om cancer och har inte så mycket till alternativ. Jag måste lära mig att förhålla mig till det på ett profesionellt sätt annars kommer jag aldrig kunna bli läkare. Men ibland är det svårare än annars att se det ur en medicinsk synvinkel och inte försvinna in i vad en cellmutation kan göra.

Jag är inte troende. Jag var tills allt hände. Hyfsat troende iaf. Jag var det under sjukdomstiden också. Men sen försvann det. Samtidigt som allt annat verkade försvinna försvann tron också. Och sedan dess har den varit borta. Iaf tron på någon högre makt som ska styra över mig. Men ibland känns det ändå som att jag har någon som hjälper mig genom allt. Antingen det eller att jag har en enorm tur. Ibland känns det verkligen som att du hjälper mig genom allt och hjälper mig mot mina mål. För jag tycker fortfarande inte att jag förtjänar att redan, så enkelt som jag faktiskt gjorde det, ha kommit in här och ha flyt med det mesta. Det känns verkligen som att jag har fått hjälp längs vägen. Det har jag genom familj och vänner iof. Men ibland kan jag inte låta bli att tänka att det är du som hjälper mig hit med tanke på att det var detta du ville hålla på med också. Och även om det garanterat kommer bli tufft ibland så ska jag klara detta. Jag ska göra dig stolt. Och jag ska ha kul under tiden.

Just nu känner jag mig väldigt ensam här. Jag trivs jättebra, har jättekul och läser om intressanta saker men såhär på kvällen känns det ensamt. Inte så att det är väldigt jobbigt men det är ovant. Och tomt. Men jag trivs verkligen här, det ska ni inte tvivla på. Men alla har vi väl våra ups and downs?

Nu ska jag läsa lite om första hjälpen och lite om bröstcancer och D-vitamin också om jag hinner innan det blir för sent och innan jag somnar.

Kort skoldag.

Sitter och tittar på Scrubs och väntar på att åka till skolan. Om sex år är jag läkare precis som de är. Eller ja, om jag inte tar ett litet avbrott från skolan. Sitter med den där känslan i magen som jag får när jag är riktigt nervös. Vet inte varför jag känner mig såhär nervös. Tror det är lite för att jag inte känner mig riktigt bekväm med min grupp när jag inte kan säga riktigt vad som helst för att de inte förstår mig riktigt. Eller det känns som att de inte gör det iaf. Och jag har fullt upp med att försöka hänga med när de snackar snabbt. Jag ska verkligen försöka prata mer idag för jag har typ inte sagt något innan så jag känner mig som en riktig tönt som inte vågar prata. Vill ju prata.

Jag ska hem och sova lite efter skolan tror jag för jag är sjukt trött. Trodde inte att jag skulle bli såhär trött men det är energikrävande tydligen.

Har en massa att läsa till imorgon också så idag blir nog ingen aktiv dag. Fast jag och M ska handla lite godsaker att äta när vi pluggar. Matilde-mjölk och popcorn ska jag handla. Mumma!

Tisdag.

Har precis lagt mig i sängen med laptopen i knät. Har haft fullt upp hela dagen fram tills nu. Först var jag i skolan och lyssnade på föreläsare som pratade alldeles för snabbt och mumlade som tusan. Alltså förstod jag ingenting. Synd för det verkade intressant men jag får väl läsa om det i boken istället. Har föresten köpt mina böcker för första delen av terminens studier. Var inte så farligt många som jag trodde. Men sen är det bara för två månader också. Ska nog läsa lite i någon av böckerna innan jag somnar idag. Så somnar jag nog gott sen iaf.
Efter skolan kom jag hem, bytte om till mjukisbyxor, gick i dem i tio minuter och sen var det dags att byta om igen för då skulle vi vidare för att handla danskt kontantkort och sen möte med ett läkarstuderande-förbund typ. Vi fick lära oss att man tydligen inte köper kontantkort i affärer nu för tiden utan det görs visst via internet. Så det ska jag beställa idag tror jag. Mötet var ganska givande och de bjöd på macka och öl efter så det var riktigt nice. Student som man är så är det aldrig fel med gratis mat och dricka. Efter det var vi ett gäng från mitt sociala hold som stack till en biljadhall jättenära där jag bor och spelade lite biljard. Jag stannade inte så länge för jag behövde hem och plugga lite men det var riktitg kul. Så nu ska jag kolla lite på en sida om hur man ska söka efter information på internet och sen läsa lite i någon av mina nya böcker. Måste komma in i pluggandet på riktigt nu men skolan kändes liiite bättre idag iaf. Eller lite lugnare. Men jag måste lära mig så sjukt mycket kemi att jag inte vet hur jag ska hinna med det och fortfarande ha något form av liv. Men jag får väl försöka.

På lördag ska vi iaf ut på läkarstudentbaren i stan (där hänger typ bara läkarstudenter om jag har förstått det rätt) och formodligen laga mat ihop i ett gäng inna. Det vill jag för det låter sjukt mysigt men vi ska bara hitta någonstans att vara. Annars gör jag och M det själva i vår lägenhet. Det går med.

Ha det gott och sakna mig gärna lite!

Skola. Blä. Sova. Ja, tack.

Igår var första skoldagen och jag är redan trött på skola. Känns som att det ställs oerhört höga krav på oss redn och det är jag väl inte riktigt redo för. Men jag får försöka överleva. Vi jobbar med PBL nu iaf och det kan jag ju från gymnasiet. Fast här verkar de mer ambitiösa med det, inte som alla våra PBL-lektioner som spenderades på att antingen sova, snacka skit eller göra nåt knäppt (måste lägga upp bilden från min mobil nån dag där My är övertäckt med stolar). Men jag överlever förhoppningsvis. Igår satt jag och M och beklagade oss över att vi inte förstod nånting av hemsidan där all info finns och att vi har sex år framför oss. Men sen kom vi på att sex år innebär sjukt många helger. Och sjukt många helger innebär sjukt många fester gånger två. Så vi ska nog överleva. Matte som jag gillar i nuläget är 1 examen = 7 helger!

Nu sitter jag hemma och är enrvös för att jag ska ha missat nån lektion. Ni vet hur nojig jag kan bli. MEn jag hoppas att jag inte har det.

Pockers, (Attans på danska) jag hinner inte skriva mer nu för jag måste borsta tänderna och sen cykla men ikväll ska jag skriva mer. Lite uppdatering om allt som händer här måste ni ju få.

Så nu är det danska som gäller...

Hej så länge!

Jag ser det snöar.

Ja, det snöar här idag. Väldigt fint men mindre bra om det kommer mycket snö för jag har ingen aning om hur jag ska ta mig till universitetet imorogn om jag inte kan cykla. Men ja, snöa är väl det enda som händer här. Min första söndag här i Odense och jag kan redan konstatera att söndagar är inte roliga dagar. Jag gillar att ta det lugnt och lata mig till viss mån men här finns verkligen inget annat att göra. Ska nog gå ut och gå en runda idag med (Jag gick 1½ timme igår, i rask takt) men alla affärer är stängda vilket är lite tråkigt. De flesta var stängda igår med när jag var ute och gick vilket vr lite tråkigt för jag vill handla en dansk bok att läsa så att jag lär mig det bättre. För nu är jag verkligen inställd på att lära mig danska snabbt, jag kan ju inte prata normalt med människor här typ. Vill prata svenska/danska och inte engelska men när man pratar svenska/"danska" så blir det inte alls speciellt avslappnat för ingen förstår mig riktigt. Blev väldigt glad igår när jag kunde prata hyfsat normalt med en kille men det var inte ett jättelångt samtal och inte direkt någon diskussion. Ibland känns min komunikationsnivå lite som "Me Tarzan, you Jane".
Såg precis att jag har iaf att göra till nästan tre, det är Let's dance-repris på tv4 och jag får in den. Den svenska tv4 alltså. Det är bra för då kan jag kolla på idol när det kommer sen, om ett halvår väl men ändå. Men det här med kanaler jag får in är lite lustigt för jag får in fyra danska kanaler, en norsk, en tysk och en svensk. Vadå internationell tv?! Tyvärr är det inte några speciellt bra kanaler men jag kan iaf kolla på That 70's show och det går Vänner nån gång också på någon kanal så jag får väl vänja mig.

Ska nog faktiskt ta och läsa lite och kanske bada i badkaret sen. Fast lite grann hade jag velat vara hemma i Malmö idag och kunnat vara med och fira Tomas på födelsedagen. Men får väl gratta honom i efterskott sen istället. Det känns lite jobbigt faktiskt att inte kunna träffa familjen när jag vill. Men jag får vänja mig. Och jag kan ju faktiskt åka hem hyfsat ofta ändå.

RSS 2.0