D-day tomorrow.

Imorgon ha rjag min första tenta på läkarlinjen. Jag är nervös som tusan och hoppas så innerligt att allt går bra imorgon. Jag känner mig inte alls tillräckligt förberedd och jag bävar inför att gå upp imorgonbitti och ge mig iväg till tentan. Jag är verkligen skitnervös. Det värsta som kan hända är att jag dumpar den och får ta om den i höst vid omtentorna, men jag vill verkligen klara den imorgon. Alla säger att det svåraste redan är gjort - att komma in på läkarlinjen - och visst är det kanske sant men kjag vill så gärna klara de första tentan direkt. Usch, jag är verkligen skitnervös nu. Och till råga på allt kunde jag inte sova riktigt inatt för jag tänkte bara på cellskelettet och oxidativ fosforylering och annat trams tills jag höll på att bli galen och för att jag hade ont i halsen. Har känt mig allmänt febrig och hängig idag och känner mig inte alls bra i halsen. Hoppas innerligt att det kommer kännas bättre imorgon. Fy tusan! Jag är verkligen nervös nu!!!

Boys will be boys.

Gaah, ibland blir jag så trött på killar. De beter sig underligt som tusan helt plötsligt och inte blir man klokare av deras tystnad. Jag förstår om du blir besviken (om det nu var det som gjorde det hela) men du om någon borde ju förstå varför. Jag kanske inte har varit mest studiemotiverad innan men inte tusan vill jag kugga min första tenta för en sån sak. Jag tycker också det är synd men jag försöker göra det bästa av det. Gaah, detta är varför jag funkar bra som singel...

(Och detta känns verkligen som något som Rebecca skulle kunnat ha skrivit. No offence Rib, jag gillar dig för det det vet du.)

Sittsår.

Jag kommer ha sittsår när jag har haft min tenta på tisdag. Jag har knappt gått någonting idag utan det är bara stillasittande vid ett matbord där alla böcker är utspridda. Jag är sjukt nervös inför tentan för det känns som att jag inte kan något alls. Och jag blir galen på att höra alla andra prata om det för de verkar alla kunna betydligt mer än vad jag kan. Och jag vill inte kugga min första tenta. Inte för att jag inte kan skriva den igen utan mer för att det hade varit så sjukt jobbigt psykiskt att inte klara första tentan. Men jag har varit dålig på att läsa och på att prioritera, mn jag hoppas sååå att jag har flyt och klarar den ändå. Snälla, snälla, snälla.

Nu ska jag sammanfatta ännu fler kapitlen. Det är så sjukt tråkigt och jag är extremt sötsugen...

Myspys.

Igår och idag har varit riktiga mysdagar. Och det gillar jag!

Jag ska läsa nu för jag har inte fått så mycket läst idag, alls, och nu börjar tentaångesten smyga sig på rejält.

Blä för cellbiologi och cellfysik...

Tillbaka till Odense.

Lite (läs mycket) glad blir jag när jag efter fyra dagar i Malmö får höra av en ifrån Odense att det ska bli "bra att få hem mig igen" och att "Det inte är det samma utan mig". Känner mig sjukt smickrad över att bli saknad redan efter några dagar av de jag bara har kännt i mindre än två månader.

Det känns så oerhört skönt att ha mitt umgänge här i Malmö och att ha mitt umgänge i Odense. Det fr mig att må bra. Mina olika umgängen får mig att må bra. Tack alla ni.

Och Stuffe, du måste verkligen skicka bilderna från förfesten i fredags, haha. De ska lätt få sina platser på mitt rum.

Trivseltjock.

Jag har aldrig riktigt brytt mig så mycket om vad jag väger. Mår jag bra så mår jag bra och ofta handlar det emr om ett kilo hit eller dit. Den senaste tiden har jag dock gått upp några kilon och jag har tänkt att man kanske skulle göra något åt det. Äta lite nyttigare och motionera lite mer. Idarg när jag var på personalfest dock och fick höra att "det märks att du trivs i Danmark för du har gått upp lite i vikt, det ser man. Du har blivit lite rundare i ansiktet liksom." så blev jag verkligen motiverad att bli av med några av mina tvivselkilon. Jag gilalr itne att bli kallad tjock. Fast okej, han sa faktiskt att jag itne var tjock utan "bara mullig". Men jag gillar inte att vara mullig heller. Dumma, dumma. Så nu känner jag mig allmänt oattraktiv och fet.

Blä...

Festivalsommar.

Vill åka på denna festivalen också!
The Killers
Nephew
Bloc Party
(Aqua - hade varit sjukt kul att se dem bara för att jag älskade dem när de var stora, då för tio år sedan eller nåt haha.)
Outlandish
Axwell
m. fl. kommer.
Sjukt nice!
Hade ju inte varit fel att åka både på Roskilde och Skive Beach Party. Snacka om att längta efter sommaren nu! Får väl hoppas på att få ett bra jobb i sommar så att jag kan motivera mig själv till att jag får åka på dem båda...

Trött, trött, trött.

Jag är såååå trött nu. Ska följa med till Coop strax och sen ska jag nog hem och ta en morfar. Känns inte som att jag får ut mycket av pluggandet nu heller så jag behöver nog sova riktigt. Vet i tusan när jag ska få ut så mycket av pluggandet, lär väl inte bli förrän jag kommer tillbaka till Odense. Då hoppas jag på att få plugga och mysa.

Nu blir det Coop...

Better get rid of you and then I'll get back to me.

Jag vet precis vad jag vill göra när jag kommer tillbaka till Odense. Men jag vet inte vad jag känner om att jag vill göra det. Jag är trött på att tänka på vad någon speciell tänker och tycker om mig och jag har klarat mig himla bra nu utan att analysera allt. Jag trivs nog bättre med mig själv när jag inte bryr mig så mycket om vad någon speciell tycker om mig. Jag blir mer avslappnad tror jag. Men ändå fastnar jag här. Och jag verkar bara falla mer och mer...

...

Try to keep it hidden, honey we can see right through ya
Girl ya can't conceal it
We know how you're feelin', who you're thinking of

Tillfälligt sammanbrott.

Jag är sjukt nära att börja gråta. Känner hur tårarna ligger och väntar bakom ögonlocken. Jag är trött, stressad och har examensångest. Mest är det nog tröttheten som gör att jag känner såhär men jag mår skit just nu. Får skylla mig själv men det gör inte det hela bättre. Hjärtat slår snabbare, så som det gör när man är riktigt stressad och jag vet inte vad jag kan göra mot det. Sover alldeles för lite för att jag ska kunna funka egentligen. Iaf känslomässigt. Och jag känner att jag inte ens har tid att prata med folk. Igår kände jag mig väldigt lugn över examen men pluggandet har inte alls gått lika bra idag så nu är jag allt annat än lugn.

Nu ska jag göra uppgifter till de två första kapitlena...

Munnen løpe løpsk og auene e i brann.

som en fjäril blir fri från sin tråkiga kokong

Välkommen.

Ikväll har jag haft tjejkväll med mina tjejer hemma i Malmö. Det var otroligt kul och jag trivdes som tusan! När jag har umgåtts en hel kväll med dem nu så inser jag verkligen hur mycket jag faktiskt saknar dem. Hur konstigt det känns att inte bo här längre.

Jag ska sova nu direkt och kommer skriva mer om idag imrogon när jag tar paus i läsandet för att se om en viss person är kontaktbar via datorn. Imorgon ska jag åka hemifrån halv tio för att simma. Så de tär på tiden att jag sover...

Och det måste vara något fel om jag tycker mig se dig hela tiden runt omkring mig. Jag känner nog mer än jag alls vill känna och jag tror att alla i min omgivning här hemma förstår det. Om jag bara förstod vad du känner...

And tha good times will never end.

Jag är knäpp, knäpp, knäpp...

Just a little girl.

Jag ville ju inte bli såhär nu. Känner mig inte redo för det och vill ha tid för mig själv först. Jag utvecklas som bara den redan nu och det vill jag fortsätta med. Men varför kan jag inte låta bli att sakna dig lite då? Jag skulle tom kunna erkänna det lite för dig tror jag. Och det är lite skrämmande. Vad händer med mig? Vad gör du med mig? Och vad vill du med mig?

det kanske är bra att jag är borta några dagar så vi får lite distans dock. Lite tid att tänka över det...

And I guess it's nicer to sleep beside you.

Jag hade ju inte haft något emot det om du sov bredvis mig inatt. Det blir lite kallt här nu...

Malmö.

Är i Malmö nu. För första gången på nästan två månader. Känns väldigt konstigt. Känns inte som mitt vanliga Malmö än. Kommer väl kännas annorlunda imorgon när det är ljust och jag har avrit här lite längre än 2,5 timmar. Men det är ändå konstigt hur snabbt saker och ting kan förändras. Jag satt och pratade danska hela vägen mellan Odense och Köpenhamn idag för jag kom på ett tåg tillsammans med en kompis från klassen och jag kände mig väldigt hemma med att prata danska. Och nu ska jag itne prata danska på flera dagar. Jag kommer vara lite off i det när jag kommer hem till Odense igen tror jag. Och ja, det känns faktiskt som att det är Hem till Odense jag kommer åka om några dagar. Lustig känsla. Men jag är väldigt glad över att vara i Malmö nu och jag tror att jag kommer prata på oavbrutet de kommande dagarna för jag har så sjukt mycket att berätta om.

Nu har jag dock ont i huvudet av trötthet och jag ska åka hemifrån halv åtta imorgon för att hinna få läst mycket så nu ska det strax sovas.

Sov gott.

Tillbaka.

Usch vad jag inte kommer ha tid att blogga den närmsta tiden. Kommer vara tvungen att plugga en massa, massa nu de kommande två veckorna för vi har examen om 15 dagar och jag kan inget i nuläget. Kan ju lätt sga att jag aldrig har känt mig så korkad och trög som jag gör nu! Det är helt sjukt vad ens självförtroende kan sjunka av att vara runt en massa smarta människor hela tiden. Fast jag har faktiskt konstaterat att alla är inte nödvändigtvis smartare än mig men väldigt ambitiösa. Så ambitiösa som jag vet att jag aldrig någonsin skulle kunna bli. Men lite ambitiös hade ju inte skadat. Jag är vilt nervös inför examen och hoppas så innerligt att jag består den. Hade varit sjukt jobbigt psykiskt att inte göra det. Men någon måste väl kugga på den...

I helgen har jag tagit det ganska lugnt. Denna veckan har faktiskt varit lugnare än tidigare veckor här. Och det har faktiskt varit ganska skönt. Jag har inte varit på humör på att sticka ut och göra en massa utan har mest bara velat ta det lugnt. Och det har jag verkligen. Sminkade mig inte på varken lördagen eller söndagen trots att jag och M var iväg på marknad och handlade grönt och att I och E skulle hit på lördagen. I och E känner mig så bra nu så de får faktiskt ta att se mig osminkad. Jag hoppas att de kan tycka om mig ändå. Och det tror jag faktiskt att de kan, jag bakade trots allt en väldigt goda kärleksmums till vår Beck-söndag som iaf fick dem att vilja umgås med mig.

I och E kom hit på lördagen och åt lite och vi satt och pratade skvaller om sånt som har hänt i klassen (150 killar och tjejer i åldern 19-22 innebär att det händer rätt mycket att skvallra om här) och en massa annat. E var bakis som tusan och tyckte att han kom ihåg allt från fredagen. Efter att vi berättat om kvällen konstaterades dock att det man inte kommer ihåg kan man inte veta att man inte kommer ihåg och E skämdes. Men kul hade vi åt det. E gick iaf hem tidigt för han behövde sova så jag och I kollade på film och mös för m var iväg på bio. Det var skikkeligt koseligt och en lagom aktiv kväll. Söndagen gick åt till att sova, plugga, baka och städa lite (väldigt lite men ändå). Jag och M skulle gå ut och gå men när vi gick ut genom ytterdörren bestämde vi oss för att bara gå rundan till affären och tillbaka. Så under lördagen ch söndagen var jag nog utanför ytterdörren max, och då verkligen max, två timmar.

Idag har jag pluggat en massa timmar och har fortfarande en del jag behöver plugga. Skulle dock behöva sova också. Satt på föreläsningen idag och insåg att jag räknar ner dagarna tills jag kommer hem nu så jag ska definitivt försöka komma hem på torsdag. Saknar alla där hemma sjukt mycket. Mamma berättade om hennes planer för helgen och jag längtar så otroligt mycket.

Nu ska jag försöka dra mig själv mot sängen med Cellular physiology i handen och peppa mig själv att läsa den. Kommer garanterat somna med den i handen utan att ha förstått något av vad jag läste...

Pluggdag.

Idag pluggar jag så jag är lite off. Skriver nog sen ikväll om jag hinner innan Beck. Måste försöka vara lite duktig och plugga för det är bara 2½ vecka kvar till tentan nu. Scary!!

Hemma.

Om en vecka är jag hemma i Malmö nu. Hemma! Det ska bli så skönt att komma in genom dörren och vara i mitt hus igen. Att vara i min stad. Jag har galet mycket hemlängtan nu och den blir bara värre. Jag längtar sjukt mycket till nästa vecka när jag sätter mig på tåget hem. Måste läsa en hel del men bara det här att få sitta hemma och läsa ska bli härligt. Jag trivs fortfarande jättebra här, verkligen, men jag känner mig ganska mätt på festandet och det här just för stunden. Men sen har jag ju gjort detta i två månader nu. Var på vår sista organiserade fest igår och jag kände mig allmänt osocial. Pratade med rätt mycket folk, en del nya också som var jättetrevliga, men jag ville mest bara hem och sova hela kvällen. Var jättetrött redan när vi kom dit vid sex och gick mest bara och väntade på att bussarna skulle gå in mot stan. Så när bussarna väl gick in mot stan och många skulle dra vidare ut gick jag hem. Det ni. Så trött var jag. Men det är skönt för det var en lugn kväll för mig igår så jag mår toppen. Ja, förutom huvudvärk som garanterat inte är bakishuvudvärk utan antagligen brist på sömn-huvudvärk.

Ikväll blir det en väldigt lugn kväll har jag tänkt. Förhoppningsvis någon som vill komma hit och kolla på film, annars gör jag det nog själv. Men norrmännen brukar inte vara så svårövertalade. Får locka med kladdkaka annars.

Nu ska jag sova lite...

Tyskland.

Och så skulle tydligen några kompisar härifrån över en liten tur till Tyskland. Dejligt! Så förhoppningsvis blir det cider på förfesterna ett litet tag framöver. Mm,det var länge sen... Fördel med Odense - Ligger ganska nära Tyskland.

Dominans och kallingar.

Häromdagen satt vi några tycken och pratade om olika dumma och roliga ord på norska, svenska och danska i matsalen på universitetet. Så av någon aledning kom vi in på ordet Kalling. Kan inte komma ihåg vad det betyder på norksa och svenska, får nog ta och fråga dem imorgon igen. Men iaf så skulle jag och M förklara vad det betyder på svenska. Vi började med att förklara med andra ord såsom "undertöj" och "boxer" men ville även sätta in ordet i en mening. Av någon anledning fick jag för mig att det var ett bra exempel att högt säga "Av med kallingarna" där vi satt med flitiga studerande runt oss. Vet inte var tusan den meningen kom från men högt och bestämt sa jag det så nu har de konstaterat att jag är en dominerande kvinna. So much for shy and innocent...

Bra musik.

Nu sitter jag bara vid datorn och gör absolut ingenting. Skulle plugga lite men det gick inte bra, förstod typ inget och var inte alls på humör för att göra tråkiga fysikuppgifter så facebook lockade mycket mer. Det har det gjort hela kvällen. Men nu har jag facebookat mig klart så nu borde jag göra mig i ordning för att sova men nu har det kommit väldigt bra musik på itunes som gör att jag inte vill stänga av datorn. Man kan ju undra varför jag har svårt att gå upp på morgonen...

Nästa helg.

Denna helgen ska det festas i Odense och läsas. Det är rusfest här i helgen vilket är den stora festen för nya studerande. Det ska bli riktigt kul!

Nästa helg blir det däremot inget festande för mig i Odense. För då kommer jag hem till Malmö (Anna, jag gör som du säger och kommer hem!). Då blir det nog fullt schema där och jag måste försöka klämma in en del läsande. Nu börjar det verkligen närma sig examen och jag är fortfarande helt lost. Men det är Malmö som gäller då iaf. Och det ska bli kul, kul, kul.

Nu ska jag göra uppgifter till Cellular physiology. Inte lika kul...

Läsardag.

Idag har jag varit kjempe flink och har fått läst en massa. Hade föreläsning mellan tio och tolv och sen satt jag kvar i skolan till halv sex och läste. Och den mesta av den tidenvar faktiskt effektiv tid. Knappt några pauser och när jag pausade var det korta. Så jag är riktigt nöjd idag. Det har lätt varit en bättre dag idag än igår. Idag sken solen tom en massa på mig när jag cyklade hem från uni. Superhärligt var det.

Nu ska jag kolla på film med M...

Futti fan vilken dag.

Idag har varit en sån dag som man önskar att man aldrig hade gått upp ur sängen. Jag fick hämtat hem min cykel igår och hade sen en mysig Beck-kväll här. Eftersom vi tog hit två cyklar när jag flyttade hit så hade jag som tur var en cykel att cykla med till skolan idag. Efter förläsningen stack jag och några andra och simmade. Fick simmat 1 km så lite nöjd blev jag, hade velat simma längre men alla ville upp och duscha då så jag sket i det. När vi kom ut och skulle cykla tillbaka till uni för att plugga där tog jag min cykel och märkte att jag hade fått punka. Snacka om otur. Gick in och gjorde lite uppgifter med I och sen bestämde vi oss för att sticka hemåt. Han hade tagit bussen idag så han gjorde mig sällskap och gick med mig eftersom jag inte kunde cykla med min jäkla cykel. Var på lagom bra humör när vi gick där och tror ni inte det börjar spöregna då? Så där gick jag i regnet med en cykel med punka på och var hungrig och ville bara hem. Hade jag inte haft I där som pratade med mig och höll mitt humör uppe vet jag inte vad jag hade gjort. Fy vad jag var arg. Gick bort till en cykelaffär för att kolla om de hade en bultsax att klippa upp låset på den andra cykeln med. De kunde fixa låset om jag bara kom bort emd cykeln. Blöt och trött var jag när jag började gå hem för att försöka hinna hem och gå halvt bärandes på cykeln till cykelaffären på tjugo minuter. Lagom stressad och trött var jag när jag kom dit en minut innan de stängde. Snackade med dem igen och så hämtade de tången och knipsade upp låset på ingen tid alls. Sjukt glad över det och att de kunde hjälpa mig med en cykel iaf gick vi tillbaka till mig med två cyklar. En som funkade bra och som jag kan använda och en som har punka. Men jag har en iaf. Och det gjorde mig väldigt glad iaf.

Nu är jag trött men har fått ätit och torkat. Ska bort till E och kolla på film snart tror jag. Ska nog kolla så att det verkligen blir av bara. Borde ha läst idag men med tanke på hur min dag har gått så siter jag i det med gott samvete. Jag behöver muntras upp istället för att läsa. Nu borde jag nog cykla om jag ska vara hos E i tid. Kommer nog inte vara där i tid. Eller kommer garanterat inte vara där i tid...

Städdag och hämta cykel.

Haha, nattens inlägg är jag kanske inte stoltast över men som princip så har jag bestämt mig för att inte ta bort inlägg som har blivit publicerade så det får väl vara kvar. Men hemlängtan känner jag idag med faktiskt. Kom på att jag inte har avrit hemma på 1½ månad och det är länge.

Idag ska jag städa lägenheten här och sen försöka få lite läst. Ska ut och gå en runda med M också och på vägen hem ska vi försöka få med oss min cykel hem från stan. För den fick stå kvar där inatt för när jag skulle hämta den och skulle låsa upp extralåset så bröts nyckeln i låset. Skitbra! Riktigt kasst lås var det. Eller nycklar iaf för de tålde ingenting. De har varit på väg att brytas förr också. Så nu måste jag försöka få hem cykeln på nåt sätt och sen ska jag försöka få tag på en bultsax för att kunna få upp låset. Störigt som tusan. Var hittar jag en bultsax att låna och hur tusan frågar jag efter en bultsax på danska?

Nä, nu ska det städas...

Hemlängtan.

Nu har jag sjukt hemlängtan. Jag längtar efter alla där hemma och efter att få komma till den stad som jag kan utan och innan (nästan iaf). Jag saknar mina nära och kära och jag saknar att komma hem till ett hus där det alltid är någon som verkligen vill prata med en. Just inatt känns min hemläntan större för kvällen blev inte så toppen som jag hade hoppats på. Den ble bra och jag hade kul men den hade kunnat vara bättre. Jag bråkade bl.a. lite smått med min norrman och jag blev trött på allt velande och frågade rakt ut vad det egentigen är som han vill. Jag fick inte något riktigt bra svar men jag ds ifrån isg.

Nu har jag ätit nattamant i form av pasta och ska sova i mitt superkallä rum..

Sov gott!

Lugn dag.

Idag har varit en riktigt lugn och mysig dag. Var supertrött när jag cyklade hemifrån kvart över sju i morse för att komma till skolan för att ha min studiestartsopgavepresentation (shit, långt ord). Var faktiskt så trött när jag vaknade att jag gick upp, tog på mig jeans, strumpor och tröjor och grejer. När jag hade klätt på mig allt inser jag plötsligt att fan, jag glömde att byta trosor så var det på det igen. Då är jag trött! Men jag kom dit och vi hade presentationen och jag har nu bestått min första examen. Eller ja, det räknas inte riktigt som en riktig examen men ändå. Vi kan kalla det det för då känns det lite bättre. Sen var jag iväg och skulle läsa lite men jag somnade bara till nästan så jag satt och snackade istället mest. Men det var mysigt iaf. Kom hem, geggade runt i diskmaskinen för det har blivit stopp i den. Mysigt. Och sen fick jag snackat lite med min Isak. Det var skönt att få prata lite med honom...

Sen lagade jag och tjejerna jag bor med mat och åt middag tillsammans för första gången. Det var middag med supergod hemmalagad pizza, med aberginer och chevré och annat gott på. Verkligen supergott. Det var väldigt trevligt och kul att faktiskt få lite mer chans att lära känna de andra också. Vi hann med en del tjejsnack och skvaller och andra roliga saker så det var väldigt mysigt. Sen poppade jag och M popcorn och kollade på en riktigt bra film. Ska kolla upp vad den hette imorgon och skriva det då för den är verkligen sevärd. Hade aningen svårt att hålla mig vaken dock men jag såg det mesta iaf för jag ville verkligen se det. Och den var bra så det var mer att jag var alldeles för trött för att kunna hålla mig vaken än att den inte var bra.

Det var väldigt skönt med en lugn kväll och att få lite chans att återhämta sig. Imorgon ska jag sova ut och sen ska jag på zoo. Sen är det middag med medister (dansk korv som tydligen ska vara specialitet här men som skulle vara typ som isterband så vi får väl se hur det smakar) med förfest och sen är det utgång igen. Usch, det här festandet kommer trötta ut mig helt och hållet. Jag ska försöka få lite läst imorgon också så det blir en hektisk dag. Så jag ska sova nu...

Usch.

Idag mår jag som jag förtjänar. Med andra ord inte alls bra. Fy katten. Det var rejält drag igår och jag hade en riktigt bra kväll/natt. På föreläsningen idag som började tolv var det inte i närheten av så många som brukar vara där. Och sen hade jag fyra timmars akut beredskap. Men jag har kommit hem nu iaf och jag har lovat M att gå ut och gå ikväll. Så en runda ska det bli, förhoppningsvis inte så väldigt lång dock för det orkar jag nog inte. Nä, det får minsann bli en lugn fredagskväll och en hyfsat lugn lördagskväll...

Lugg.

Var uttråkad och sjukt trött på min lugg som var alldeles för lång och bara i vägen hela tiden så jag klippte hellugg. Och jag passar i det! Surprise! Och jag som alltid har sagt att jag aldrig mer ska ha hellugg för jag passade inte i det när jag var sju. Kanske förändras man lite med tiden iaf!

Uppdatering för er där hemma.

Anna: Jag satt och snackade med en kille i torsdags när vi var ute på tiokronorsbaren och skämtade när vi kom på att vi inte visste vad den andra hette så jag sträckte fram handen och presenterade mig varpå han presenterar sig som Preben. Kunde inte låta bli att skratta lite åt sammanträffandet men det är verkligen ingen Sån Preben som du syftade på. Men såna finns det annars gott om men som inte heter Preben.

Stuffepuffe: Jag lever inte ett så himla tufft liv, det är mycket mer plugg än jag hade hoppats på och jag kände mig inte tuffast när jag gick in på uni på lördags klockan 19:00 för att läsa. Iof, hade jag skjutit på min helg och haft helg torsdag och fredag redan men ändå. Men jag ska inte klaga, jag älskar att bo här och trivs som tusan. Men jag saknar er... Det känns konstigt att ha alla nya människor runt omkring en men att inte ha de som känner mig helt och hållet här. Nu när jag skriver detta så kom jag på att jag saknar dina kramar väldigt mycket.

Men jag kommer hem i påsk iaf och då blir det inte mycket vila för min del!
Kommer hem om typ två veckor också tror jag. Det känns som att jag har glömt hur Malmö ser ut.

Nu måste jag skriva om hur D-vitamin skapas i huden med hjälp av UVB-strålar...

I love the silence when you are near.

Imorgon är det pubcrawl och jag är laddad till max. Vi ska ut och äta på italiensk restaurang med vårt sociala hold först och sen ska vi ut på pubrunda. Har kollat på pub-schemat och det verkar bli en superkul kväll. Jag ser verkligen fram emot allt. Kollade på gruppen på facebook där det kommer upp lite information om det och där var 97 bekräftaed gäster igår. Så vi kommer bli kring 100 medicinstuderande som ska på pubrunda en onsdag. Snacka om Party! (För om det är en sak jag ahr lärt mig av att bo i här är det att för danskarna spelar det ingen roll vilken veckodag det är, det finns alltid nåting att fira och någonstans att festa. Men hej, vem är jag att döma så det är väl lika bra att jag följer med!) Ska bli kul att se hur vissa saker (speciellt en) artar sig imorgon med tanke på den senaste tiden men det får gå som det går. Jag känner inte att jag vill engagera mig för mycket i något nu utan det känns som bäst att bara ta det väldigt lugnt med allt vad det där heter och så får väl tiden avgöra resten. Gillar faktiskt läget väldigt mycket nu så för min del kan det gärna stanna såhär ett tag. MEn vem vet, jag är ju inte sådär duktig på panering.

I helgen ska det pluggas för nu ska vi börja läsa en ny bok. Vi ska börja lite med matte nu och det ska bli kul. Något som jag kanske tom kan klara av bra, nu ska vi inte hoppas för ycket men om det är något ämne som jag brukar klara så är det matte. Hade varit så härligt att kunna hjälpa folk med något efter att de har fått hjälpa mig så mycket. Och jag har än inte fattat grejerna. De (kanske var jag lite smått en av dem) som trodde att man skulle kunna glida lite halvt genom läkarlinjen hade fel. Bigtime fel. Idag satt jag på univeristetet till sju och pluggade men jag tror ändå inte jag förstod riktigt vad jag gjorde så jag får sitta med det imorgon också. Känns som att det aldrig tar slut. Men ja, imorgon ska jag få gjort en del och sen är det pubcrawl. På torsdag har jag sen 45 minuters föreläsning och sen ska jag ha fyra timmars akut beredskap. Det ska bli superintressant med akut beredskap och jag ser fram emot det väldigt, väldigt mycket. Det är såna grejer jag vill lära mig nu. Så man kan känna sig lite som en läkarstudent och inte bara en korkad en.

Och idag har jag föresten varit väldigt, väldigt spänstig. Jag var på universitetets simhall halv nio idag och simmade 1,5 km utan en enda paus innan föreläsningen idag. Sen var jag iof helt slut på föreläsningen så i fortsättningen får det nog bli efter föreläsningarna. När jag sen kom hem från uni lagade jag mat (som blev supergod) och sen gick jag och M ut och gick samma runda som vi gick igår. Idag gick den dock snabbare och vi var hemma igen efter 45 minuter men det var rätt lagom. Kändes skönt med frisk luft och det är väldigt skönt att komma ut och gå lite. Nu hoppas jag bara att jag inte har tagit ut mig för mycket inför pubcrawlen imorgon men det ska nog gå. Det får gå!

Nu ska jag nog snart dra mig mot sängen för sådär väldigt mycket energi ska jag ju inte påstå att jag har...

Fikonspråket.

Skulle kolla upp hur rövarspråket egentligen går till och kom in på ett annat hittepå-språk som heter Fikonspråket. På wikipedia stod det bl.a. "Nationalencyklopedins ordbok tar upp ett ord som från fikonspråket fått fäste i svenskan nämligen fimp som är bildat av stump, som på fikonspråket heter fimp stukon." Lite coolt.

...

Where do you go when you're lonely
Where do you go when you're blue
Where do you go when you're lonely, I'll follow you
When the stars go blue

RSS 2.0